Teendők COVID fertőzés esetén

Tisztelt Szülők!

Amennyiben intézményünkben tanuló gyermekük igazoltan Covid pozitív kérjük, haladéktalanul értesítsék háziorvosukat és az iskolát az alábbi e-mail címeken:

bekecs78@aranyj-bpbe.edu.hu

titkarsag@bekecs78.hu

A jelzésben kérjük leírni:

  1. Mikor lett pozitív a teszt?
  2. Mikor volt utoljára iskolában a gyermek?
  3. Mikor jelentkeztek az első tünetek?

Az eljárásrend szerint a beteg gyermek 7 nap karanténba kerül, amely 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a gyermek már legalább 3 napja láztalan, és a légúti panaszai megszűntek.

Három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén, a Nemzeti Népegészségügyi Központ feloldhatja a karantént, és a tanuló visszatérhet az intézménybe. Az erre vonatkozó kérelmet feléjük kell benyújtani!

A beteg tanuló osztályában a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás változatlanul folytatódik azzal, hogy az oltottak személyesen vesznek részt az oktatásban, az oltatlan tanulók 5 napra karanténba kerülnek. A karantén idejének meghatározása a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatásköre, azt határozat formájában rendeli el, mely minden érintett számára kötelező érvényű.

Amennyiben diákunk közvetlen hozzátartozójának (vele egy címen élő személy) lesz pozitív a Covid19 tesztje, akkor a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező tanuló a karantén végéig nem látogathatja az intézményt. A karantén lejárta után, egészségesen jöhet újra iskolába, a hiányzást a karantént elrendelő határozattal tudja igazolni.

 

 

Köszönettel: Isko

You may also like...