Események

Az Állatok világnapja alkalmából évek óta vendégül látjuk a Csömöri kutyaotthont. Látványos állatos bemutatót tartanak, beszélnek a felelős állattartásról. Hálánk jeléül állateledel gyűjtést szervezünk a számukra.

Szintén az Állatok világnapja alkalmából felsős diákjainkkal ellátogatunk a körzetes Huncutka óvodába, hogy állatos műsort adjunk a kis óvodásoknak.

Minden tanévben három nagyobb Öko kirándulást szervezünk iskolánk tanulói számára. A közeli Merzse mocsárhoz, a Naplás tóhoz és a Caprera patakhoz látogatunk el. Ezek a kirándulások remek kikapcsolódást nyújtanak, emellett a természet szépségeinek, kincseinek megfigyelésére, megismerésére is lehetőséget adnak.

A Madarak fák napja alkalmából több alkalommal tartott madaras bemutatót és madárröptetést a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési társaság.

A Föld napján minden tanévben részt veszünk az XVI. kerületi Önkormányzat által szervezett Föld napi vetélkedőn. Fenntarthatósági témahetet szervezünk, iskolarádiós műsort tartunk. „Zöld” fotót készítünk.

A Víz világnapján fotókiállítást rendezünk és elkészítjük a „Kék” fotót, iskolarádiós műsort tartunk.

Évek óta, januárban környezetvédelmi, interaktív tanórákat tartanak az FKF munkatársai. A cél a környezetvédelem iránti érzékenység és a felelősségtudat erősítése.

Tavasszal nagy sikere van a Családi kertészkedésnek, szülők és gyerekek lelkesen vesznek részt az évek óta jól működő programon.

 

Vállalások

Egy-két éves céljaink között szerepel az iskola udvarán magaságyás és komposztáló kialakítása. A komposztálás elterjesztése diákjaink körébe. Terveink szerint később a komposztot a magaságyásba forgatnánk.

________________________________________________________________________________________________

Iskolai tevékenység:

ÖKO- és Állatbarát iskola munkaterve

Korábbi évek munkatervei és beszámolói:

___________________________________________________________________________________________________